Bal-A-Vis-X

Bal-A-Vis-X


Bal-A-Vis-X© is een programma ter ondersteuning van het leerproces. Iedereen kan er zijn voordeel mee doen.

Bal-A-Vis-X®  als middel ter integratie van brein en lichaam, werd ontwikkeld door Bill Hubert, een leerkracht in Wichita, Kansas, Amerika.


Werkwijze van Bal-A-Vis-X

Het programma bestaat uit een reeks oefeningen, variërend in moeilijkheidsgraad. Bij de oefeningen worden de aspecten voor/achter; boven/onder; links/rechts wakker geschud waardoor de coördinatie van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaamsbewustzijn vergroot.


Tijdens de oefeningen wordt gebruik gemaakt van zandzakjes, balletjes en een balansbord. Daarnaast is een grote inzet en motivatie de sleutel tot verandering.


Vind je het bijvoorbeeld vervelend dat je steeds afgeleid wordt als je een taak uitvoert en zou je meer gefocust willen blijven, dan kun je daar verandering in brengen met Bal-A-Vis-X oefeningen. Je keert telkens terug naar je basis waardoor je je lekkerder in je vel gaat zitten.


Leren vindt altijd plaats door middel van bewegen. Informatie uit de binnen- en buitenwereld verkregen met behulp van innerlijke en uiterlijke zintuigen, komt via zenuwverbindingen in de hersenen aan, die deze dan weer op hun beurt verwerken en het lichaam daarop vervolgens laten reageren.


Door ons letterlijk te bewegen stimuleren wij kwaliteit en snelheid van berichtgeving.Heb je moeite met lezen, rekenen, schrijven? Vind je het lastig om te ontspannen, slapen of vind je het juist moeilijk om in actie te komen? Vind je het moeilijk om welke taak dan ook aan te pakken?


Doe de oefeningen met de zandzakjes, balletjes en het balansbord en je bent weer fit om nieuwe dingen te leren en te onderzoeken.


 


Bal-A-Vis-X in de praktijk